Путин вдигна Русия на крака и ще победим Запада и Украйна,

...
Путин вдигна Русия на крака и ще победим Запада и Украйна,
Коментари Харесай

Руснаците се отправят към избирателните секции, в момент, когато Путин е всемогъщ

Путин подвигна Русия на крайници и ще победим Запада и Украйна, считат руснаците

В Русия, която е във война, има единствено един същински претендент и единствено един победител: Владимир Путин. Докато руснаците гласоподават на изборите на 15-17 март, известността на 71-годишния някогашен подполковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е огромна на фона на мощната поддръжка за войната в Украйна.

" Подкрепям Путин и, несъмнено, ще гласоподавам за него ", сподели 46-годишната Людмила Петрова, която търсеше да купи подправени китайски маратонки " Ню балънс " в южната част на Москва на един от най-големите пазари на едро в Русия.

" Путин подвигна Русия на крайници. И Русия ще победи Запада и Украйна. Не можете да успехите Русия – в никакъв случай ", сподели Петрова и запита: " Напълно ли сте полудели на Запад? Какво общо имате с Украйна? "

Западът гледа на Путин като на автократ, военнопрестъпник, палач и даже, както съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предишния месец, " вманиачен кучи наследник ", който съгласно американски публични представители е поробил Русия (превръщайки я) в корумпирана тирания, която води до стратегическа съсипия.

Но в Русия войната оказа помощ на Путин да затегне своята хватка върху властта и да увеличи известността си измежду руснаците, сочат социологически изследвания и диалози с високопоставени съветски източници.

" Не се съмнявайте: това е пожизнена работа ", сподели авторитетен руснак, осведомен с метода на мислене по върховете на властта в Кремъл. Той приказва пред Ройтерс при изискване за анонимност, тъй като показва мнение по политически въпроси.

" Путин няма съперници – той е на напълно друго ниво. Западът направи доста сериозна неточност, като оказа помощ за сплотяването на огромна част от съветския хайлайф и съветското население към Путин със своите наказания и очернянето на Русия ", сподели източникът.

Друг почитан съветски източник съобщи, че лидерският пост на Путин не е въпрос на политика, а на неговото здравословно положение, което наподобява устойчиво. Той няма очевиден правоприемник.

Путин заповяда пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година след осемгодишен спор в Източна Украйна сред силите на Киев, от една страна, и проруските украинци и съветските проксита, от друга.

Десетки хиляди бойци бяха убити, а доста повече са ранени и от двете страни, хиляди мирни украинци са мъртви, а стопанската система и инфраструктурата на Украйна претърпяха вреди на стойност стотици милиарди долари.

Западът, който твърди, че Путин е опасност, надалеч надхвърляща границите на някогашния Съветски съюз, е доставил на Украйна помощи за стотици милиарди долари, оръжия и разследваща информация на най-високо равнище. Западните водачи упрекват Путин, че води брутална война в имперски жанр, която цели да възвърне световната мощност на Русия.

ВОЙНА СЪС ЗАПАДА

Путин показва войната като част от екзистенциална борба със залязващия и декадентен Запад, който съгласно него е унизил Русия след рухването на Берлинската стена през 1989 година, посягайки на територията, която Путин счита за сфера на въздействие на Москва, в това число на Украйна.

Това се харесва на доста руснаци, които се отнасят с съмнение към политиката и желанията на Запада, в случай че не към неговите потребителски артикули. Висши чиновници в Кремъл, някои от които носят горнища с надпис " Отборът на Путин ", намерено приказват за война с НАТО.

Рейтингът на утвърждение на Путин сега е 86 %, при 71 % малко преди нахлуването в Украйна, съгласно Център " Левада ", уважавана съветска социологическа организация. Рейтингът на Путин беше скочил и по време на войната с Грузия през 2008 година и при анексирането на Крим от Украйна през 2014 година.

Руската телевизия и обиграни обществени медии показват Путин като мощен родолюбец и осмиват западни водачи от рода на Байдън като слаби, глуповати и лъжливи.

" За доста руснаци, които частично са въодушевени от пропагандата, само че най-много от личните си вътрешни убеждения, Русия е във вековна битка със Запада – и това, което се случва сега, е епизод от тази битка ", сподели пред Ройтерс Алексей Левинсон, началник на социокултурните допитвания в " Левада ".

" Тези, които показват такива усеща в нашите изследвания, считат, че по някакъв метод и те вземат участие в тази битка със Запада. Те са като футболни ентусиасти, които си показват, че са участници във футболния мач ", добави той.

Макар че някои представители на съветския хайлайф са скептично настроени, че ще бъде търсена правосъдна отговорност за войната, те нямат какво да завоюват и имат доста да изгубят, в случай че се опълчват на Кремъл – както сподели през 2023 година несполучливият протест на Евгений Пригожин, водач на наемническата група " Вагнер ". Самолетът на Пригожин се разруши на 25 август, два месеца след деня, в който избухна протестът.

Путин не оставя нищо на случайността. След пълномащабното навлизане управляващите потъпкват всяка демонстрация на противоречие. Стотици бяха задържани за това, че са изразили мнението си, а митингите са неразрешени.

Държавните медии, които господстват в съветския ефир, са непоколебимо правилни на Путин. Задачата на тримата съперничещи си претенденти е да изгубят. Никой от тях няма рейтинг на утвърждение, който да надвишава 6 %.

Представител на изборната комисия сподели на Борис Надеждин, антивоенно настроеният претендент, който не беше позволен до присъединяване в изборите, макар че събра десетки хиляди подписи, с цел да се записва, че би трябвало да се концентрира върху своите лични дефекти, а не да се оплаква.

Основната грижа на Кремъл е да обезпечи висока изборна интензивност. Някои ръководители на държавни компании са наредили на чиновниците си да гласоподават – и да показват фотоси на своите бюлетини, оповестиха шест източника за Ройтерс. Дори банкоматите припомнят на руснаците, че би трябвало да гласоподават.

Лидерите на раздробената съветска съпротива са или в чужбина, или в пандиза, или мълчат, или са мъртви.

Алексей Навални, най-изтъкнатият опозиционен водач в Русия, умря на 16 февруари в арктическата наказателна колония " Полярен вълк ", оповестиха затворническите управляващи. Вдовицата му Юлия прикани руснаците да се явят в изборните секции на 17 март по обяд, с цел да показват опълчването си.

Навални беше определил Русия на Путин като неустойчива незаконна страна, ръководена от крадци, подмазвачи и шпиони, които мислят единствено за пари. Той от дълго време предвижда, че Русия може да бъде изправена пред огромни политически разтърсвания, в това число гражданска война.

Запитан дали Путин е мощен или слаб, Леонид Волков, един от околните сътрудници на Навални, сподели: " Динозаврите са били доста мощни преди да изчезнат ".

Малко откакто приказва пред Ройтерс във Вилнюс, Волков заяви, че е бил удрян с чук при нахлуване, за което Литва упреква Русия. Кремъл отхвърли да разяснява случая.

В правосъдната заба, където предишния месец беше наказан на 2 и половина години затвор за " дискредитиране на въоръжените сили ", съветският деец Олег Орлов съпостави Русия на Путин с воин от разказ на Франц Кафка или Владимир Сорокин.

" Тези, които вкараха страната ни в пропастта, в която се намира в този момент, съставляват остарялото, разнебитеното, оживялото ", сподели Орлов.

" Те нямат чувство за бъдещето – единствено подправени облици от предишното, единствено миражи на " имперското великолепие ". И те дърпат Русия обратно, назад в антиутопията ", добави той.

КРЪВ И СЪКРОВИЩЕ

Войната коства живота на хиляди руснаци, армията и службите за сигурност на Русия не съумяха да реализират къса победоносна война, а мобилизацията през 2022 година изплаши елементи от популацията.

Но западните наказания до момента не съумяха да потопят съветската стопанска система, а Путин съумя да притегли на работа по контракт стотици хиляди съветски бойци и внезапно наклони Русия към суперсилата Китай.

Фокусираната върху войната стопанска система на Русия е повишена с 3,6 % през предходната година и действителните заплати са се е нараснали със 7,8 %, само че е изправена пред дефицит на работна ръка, липса на вложения и понижаване на популацията, сочат данните.

Путин има вяра, че има по-голяма издръжливост да остане в Украйна, в сравнение с Съединени американски щати, и, че може да задържи Русия в борбата в продължение на още доста години съгласно три съветски източника.

" Войната не е безусловно неприятна за една стопанска система в кратковременен проект ", сподели съветски източник, поискал анонимност. " Путин може да продължи да се бори толкоз дълго, колкото желае ", добави той.

(БТА)
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР